DeLorean

El DMC DeLorean és un cotxe d'esports fabricat per John DeLoreanha DeLorean Empresa de Motor pel mercat americà des de 1981 a 1983. El cotxe va ser dissenyat per Giorgetto Giugiaro i va destacar per a la seva gavina-portes d'ala i va raspallar inoxidable-acer plafons d'ens exterior, així com una estructura d'ens de fibra de vidre innovadora amb un xassís de columna vertebral d'acer. Esdevenia ampliament conegut pel seu decebent manca de poder i actuació, el qual no va fer joc les expectatives creades pels seus caires i taxar etiqueta, però esdevenia icònica per a les seves aparences com la màquina de temps en el Dors a la franquícia de mitjans de comunicació Futura després de 1985.


Durant producció, el cotxe era generalment inalterat, tot i que les modificacions menors van ser fetes a tals parts com el capó i rodes. El primer cotxe de producció va ser completat en 21 de gener de 1981. Sobre 9,000 DeLoreans va ser fet abans que la producció va parar en desembre tardà 1982. En 2007, sobre 6,500 DeLorean els cotxes van ser pensats a encara existir.


En 1995, Stephen Wynne des de Liverpool va crear una empresa separada basada en Texas que utilitza el DeLorean nom d'Empresa del Motor. Wynne va adquirir la marca damunt l'estilitzat DMC logotip, juntament amb el quedant inventari de parts del primigeni DeLorean Empresa de Motor. L'empresa reconstrueix cotxes al seu Humil, Texas, la ubicació que utilitza una combinació d'estoc vell nou (NOS) parts, fabricant d'equipament primigeni (OEM), i parts de reproducció damunt un fet-a-base d'ordre.