AFA

El AFA va ser un microcoche fabricat a Barcelona cap a 1943.

Era un automòbil de debò, encara que de reduïdes dimensions. Fruit del disseny de Juan Aymerich Casanovas que, auxiliat per Jaime Morera Carreró i per Luis Fernández Roca, van iniciar l'empresa en 1942. L'únic prototip existent va ser presentat el 10 de juliol de 1944 en l'Exposició Automobilista de Villaverde, organitzada per la Direcció General de Transports, llavors dependent del Ministeri de l'Exèrcit.

Va ser matriculat amb el número B-72.107 i, amb palès número 159.882, va ser registrat a l'abril de 1943. Sembla ser que va ser provat satisfactòriament pels enginyers del Ministeri d'Indústria (encara que de poc va valer) i pels emprovadors de la revista Motor Mundial. Com tantes altres iniciatives d'aquells anys per a modernitzar el país, va mancar de suport oficial, la qual cosa, unit a la mort d'Aymerich, va posar fi a la història d'aquest cochecillo que bé va poder arribar a ser el "sis-cents" dels anys quaranta i cinquanta.

Es desconeixen les característiques tècniques del cotxe; només se sap que es tractava d'un descapotable de dues places (potser amb altres dues places petites enrere), de dues portes amb capota abatible, motor davanter i que, segons els seus fabricants, tots els seus components eren d'origen local.

És possible que aquest cotxe sigui una evolució del Nacional Rubí, un petit microcoche de l'any 1935 fabricat també per Aymerich.