Abadal

El Abadal va ser un fabricant espanyol d'automòbils entre 1912 i 1913. Considerat un cotxe de luxe veloç, amb un disseny similar al d'Hispano-Suiza. Existien dos models: El primer tenia un motor de quatre cilindres de 3104 cm³, i el segon un motor de sis cilindres de 4521 cm³.

Poc després de la creació de la línia Abadal, la companyia belga Impéria va començar a fabricar el model, amb llicència, cridant-los Impéria-Abadal. En 1916 Abadal va comprar els drets de Buick a Espanya, des d'aquest any, els models de Abadal construïts a Barcelona posseïen motors Buick, però no la carrosseria. A aquests automòbils se'ls va conèixer com Abadal-Buicks.

M. A. Van Roggen (que havia treballat en Springuel) va prendre el control de la companyia belga, i va fabricar uns 170 Impéria-Abadal més. A més va fabricar altres models, com un model esportiu de 16 vàlvules 2992cc de quatre cilindres i tres prototips de 5630cc. La companyia va deixar de fabricar automòbils el 1923.

Francisco Abadal era un venedor d'Hispano-Suiza, a més d'un pilot de carreres de Barcelona. Va començar el seu negoci el 1912 i, quan el va abandonar, va treballar per a la General Motors. Els plans de General Motors, del 1930, per a llançar un prototip anomenat Abadal Continental mai es van dur a terme.