Audi

Audi és un fabricant alemany d'automòbils, que forma part del Grup Volkswagen. La companyia té la seva seu central a Ingolstadt, a l'estat federat de Baviera a Alemanya.

Es destaca per produir automòbils elegants, sofisticats, esportius i amb la més avançada tecnologia, motiu pel qual té el lema "A l'Avantguarda de la Tècnica". Altres marques que pertanyen al Grup Volkswagen són Bentley (Anglaterra), Bugatti (Alsàcia), SEAT (Catalunya), Lamborghini (Romanya) i Skoda (Txèquia).

Història

August Horch (1868-1951) un dels pioners de la indústria automobilística alemanya, funda a Colònia, Alemanya l'empresa d'actuacions A. Horch & Cie. en 1899. Després d'algunes dificultats financeres i desavinences internes, va decidir abandonar la companyia per a crear una nova fabrica d'automòbils: Horch Automobil-Werke GmbH el 16 de juliol de 1909. Com Horch va perdre la disputa legal pel nom de la companyia no va poder tornar a utilitzar el seu cognom, pel que va escollir el nom "Audi", la traducció al llatí de la paraula alemanya "horch", que significa "sentir". Així va néixer Audiwerke GmbH, el 25 d'abril de 1910.

Al setembre de 1921, Audi va ser la primera companyia automotriu a introduir la conducció a l'esquerra, basat en una major visibilitat dels vehicles. Ho va fer en el seu model Audi K.

Posteriorment, en 1932, ambdues companyies: Horch i Audi, juntament amb DKW i Wanderer es fusionarien per a formar Auto Union AG. El 1965, aquesta empresa és adquirida pel Grup Volkswagen i el 1969 deixa d'anomenar-se Auto Union AG, s'incorpora la NSU, i es converteix en l'Audi-NSU. Només a partir de 1985 es comença a utilitzar només amb el nom d'Audi com marca.

El símbol de quatre anells d'Audi representa la unió de les quatre companyies en 1932: Audi, DKW, Horch i Wanderer.