Citroën

Citroën és una marca francesa constructora d'automòbils fundada en 1919 per André Citroën. La marca va crear diferents models com l'utilitari Citroën H, el Citroën 2CV, el Citroën Mehari, el Citroën DS i també el Citroën CX

Des de l'any 1976 Citroën forma part del Grup PSA. Destaquen també els seus vehicles comercials i de competició.

El logotip de Citroën consisteix en dos galons o espiguillas invertides superposades (chevrones) i s'inspiren en un invent de André, referent a un engranatge amb les dents en forma de V, que van ser muntats en models d'altes prestacions de Citroën, i que avantatja en prestacions als engranatges de dent plana.

Citroën ha estat recompensat amb nombrosos premis pels seus vehicles, per exemple: una vegada Cotxe de l'Any dels Estats Units d'Amèrica Motor Trend cotxe de l'any; 3 vegades Cotxe de l'Any a Europa; 10 vegades Cotxe de l'Any a Espanya; i 8 vegades Cotxe de l'Any en Italia2 o 3 vegades com a Cotxe de l'Any a Irlanda.

És l'únic constructor d'automòbils que ha guanyat tres campionats oficials diferents de la Federació Internacional de l'Automòbil: en Ral·li raid; en el Campionat Mundial de Ral·li "WRC"; i en el Campionat Mundial de Turismes "WTCC". Citroën és també el fabricant d'automòbils que ha guanyat més títols de campió del món: 15 títols de campió del món en 15 participacions. Citroën va obtenir 5 vegades el Campionat Mundial de Ral·li Raid; 8 vegades el Campionat Mundial de Ral·li "WRC"; i 2 vegades el Campionat Mundial de Turismes "WTCC".