Artés Campeador

L'Artés Campeador va ser una iniciativa més de l'empresari José Artés d'Arcs, conegut entre moltes altres coses per ser l'impulsor d'automòbils de carreres com el "Guepard" de fórmula IVen 1966, o el vehicle amfibi "Gato Montès" de 6 rodes en 1971.

L'empresa Artés d'Arcs va ser un important fabricant de components per a vehicles i material de competició, va apostar una vegada més per la fabricació, aquesta vegada, d'un biplaça esportiu, acudint als mateixos enginyers Srs. Molons i Xifré (tal com havia fet anteriorment amb el "Guepard" de Fórmula IV). El disseny i la fabricació d'aquest prototip d'automòbil esportiu semblant a un Ford GT40, però amb una grandària més petita, es va realitzar a la fàbrica que Artés tenia en el barceloní barri de Gràcia. El model va ser presentat en el Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona en 1969.

El projecte del Campeador va haver de ser abandonat després d'un incendi en els tallers Zippo Plastic de Sant Joan Despi a Barcelona, on s'anava a construir el model. Solament va quedar el prototip, que va ser restaurat i més tard, gairebé 40 anys després de la seva creació, va ser exposat en l'Acte Retro 2007 de Barcelona per gentilesa de la Col·lecció Ramón Magriñá.